Det er ofte i motbakke
jeg får de beste idéene!

 

Det er på sykkelsetet jeg får idéene til min jobb som Art Director. Og det er ofte i motbakkene jeg får den beste inspirasjonen. Dette oppdaget jeg for mange år siden, og
har siden gjort sykling til en livsstil.


Det er mange gode grunner til å ta sykkelen i stedet for bilen. Til jobb, til butikken, som trening og rett og slett for å få en god opplevelse. De allerfleste bilturer er korte turer der man burde tatt sykkelen. Bilen er selvfølgelig berettiget ved transport av tunge lass. Men tenk over hva bilen gjør med deg. Du skal fra A til B, og turen dit går stort sett ut på å vente til du er framme. Sitter du i kø er det enda værre. Det er spill av verdifull tid - og livet er for kort til unødvendig venting!


Venting er sløsing med tid du ellers kunne brukt på noe fornuftig. Tenk på at tilbake i 2004 genererte trafikkkorker verden over mer enn 7 milliarder timers forsinkelse for næringsliv og enkeltpersoner!


I bilen føler de fleste seg trygge og man slipper de fysiske strabassene og værgudenes herjing. Det er bare å sette seg inn og vente til man er framme. Men å sykle er som å reise. Du oppfatter detaljer underveis du ellers ikke ville ha fått med deg i en bil, og samtidig styrker du helsen din. På en sykkel blir ventetid til kvalitetstid.


Sykkelen er en fantastisk oppfinnelse, fordi den fungerer som en direkte forlengelse av ens egen kropp. Man kommer fort nok fram, ca 1/3 av hva en bil har lov å kjøre. Sykling stimulerer hjertet og kretsløpet slik at man ikke trenger å bekymre seg om helsen sin. Hvis vi var fler som syklet, kunne vi bidratt med mye positivt til resten av samfunnet. Mindre sykehuskøer, bedre livskvalitet, bedre miljø og ikke minst - vi inspirerer den yngre generasjonen til å gjøre det samme, slik at framtidens samfunn unngår å gå i de samme fellene som vi og våre foreldre. Samfunnet er jo tross alt deg og meg og alle de andre...


Sykle mer. Mye mer!

Tanker fra storskiven

- om sykling